Yemek Tarifleri

Haberler

Ana Sayfa > Yemek Tarifleri > Somon Tarifleri > Somon Fileto

Fındık Kaplı Somon Fileto, mantar 'Vinaigrette' sos ile

4 KİŞİLİK

Malzemeler:

700 g derisiz Somon Fileto
1 Çorba Kaşığı Tuz
4 Çorba Kaşığı ince kıyılmış Badem
4 Çorba Kaşığı ince kıyılmış Fındık
4 Çorba Kaşığı Susam
2 Çorba Kaşığı kıyılmış Kişniş
½ Çay Kaşığı Karabiber
1-2 Çorba Kaşığı Zeytinyağı

Mantar ‘Vinaigrette’ Sos:
300 g Mantar
4–8 adet Arpacık Soğanı
1 Çorba Kaşığı
1 Çorba Kaşığı Zeytinyağı
2 Çorba Kaşığı Balsamik Sirke
½ Su Bardağı Su
Tuz, Karabiber
2 Çorba Kaşığı kıyılmış Maydanoz

Hazırlanışı:

Somon fileto 4 eşit parçaya kesilir, üzerlerine tuz serpilerek 5 dakika dinlenmeye bırakılır. Daha sonra tuz, su ile yıkanarak temizlenir ve filetolar kurulanır. Fırın 170 °C’de ısıtılır.

Badem, fındık, susam, kişniş ve kara biber mikserde karıştırılır. Somon filetoların üzerleri bu karışım ile kaplanır. Filetoların üzerine zeytinyağı serpilir ve yağlanmaz pişirme kağıdının üzerinde fırın tepsisine yerleştirilir. Filetolar fırının orta bölümünde, içleri pişene kadar yaklaşık 8 dakika pişirilir.

Mantarlar yıkanarak küp şeklinde, soğanlar ise halka şeklinde doğranır. Mantar ve soğanlar, tereyağı ile zeytinyağı karışımında yaklaşık 5 dakika kızartılır. Sirke ve su ilave edilerek soğanlar yumuşayıncaya kadar pişirilir. Tercihe göre tuz, karabiber ve maydanoz eklenir.

Pişmiş somon filetoların etrafına vinaigrette sos gezdirilerek ısıtılmış tabaklarda servis edilir.

Ürün Kataloğumuz için tıklayın